07 ноември, 2008

Блог маниа :-)

Блогове се изписват сигурно от сума време, но не всички бяхме наясно с тази новост в интернет живота. Явно тази алтернатива за личен дневник, в който да споделиш всичко, което ти е направило впечатление и те е довело до някакви мисли, и която може да се прочете от завидна бройка народ, е някаква маниа, набираща все повече сила и последователи.

Наскоро бях на един много интересен семинар на тема Web 2.0 Marketing, а интересното беше, че основна роля в новите форми на маркетинг взимат именно блоговете.
Блогът е мястото, където блогърът споделя своето мнение, пише по актуални теми - в малка България вече има страшно много блогове, има даже и класация за 100-те най-влиятелни блогъри. Това са личности в интернет пространството, чието мнение има значение, хората ги четат редовно и взимат предвид какво са написали те. Те могат да бъдат специалисти в определена сфера или публицисти, които имат своя гледна точка по обществените въпроси.

Очевидно и блог мястото не е толкова лично, колкото дневникът от близкото минало. В този интернет дневник надникват много хора, тук не се боим какво ще стане ако някой научи най-съкровените ни мисли - ние пишем така, че мислите ни да се прочетат и това даже да ни радва. И всъщност, истина ли е това, което оставяме на показ, или е едно изкривено огледало на онзи дневник, който криехме под възглавницата като деца...