06 септември, 2012

пилешки работи


един скорошен експеримент (комбинация от две различни манджи, ама стана):
- пилешки бутчета
- картофи
- печени чушки
- домати
- магданоз
- чесън
- червен пипер
- черен пипер
- кориандър
- сминдух
- заквасена сметана
- сол
- чехтин

4 порции:
Запичаме леко овкусените пилешки бутчета сред настърганите доматки и малко зехтин (8 бутчета, 2 големи домата);
Добавяме нарязаните и също овкусени със сминдух картофи след 10-тина минутки (10-тина средно-големи);
След като течността се е изпарила и е останало съвсем малко на дъното от нея, добавяме смеска от счукан магданоз с чесън, разбъркани в ситно нарязани печени чушки с малко зехтин;
Допичаме цялата история, докато картофите и пилето са готови;
Разбиваме добре сметана с: щипка кориандът, щипка сминдух, щипка чубрица, черен пипер, сол (по желание може и капка горчица) и добавяме лъжица-две към порцията при сервиране.
Бон апети!

Няма коментари:

Публикуване на коментар