05 януари, 2010

Как стигнахте до работа тази сутрин?


По повод една статия в Дневник, отново темата за положението на столицата в зимни условия породи порой от негативи в съзнанието ми... В последствие се изсипа и порой от не много приятни за ухото изрази. И в крайна сметка колкото и положителен човек да си, няма как да останеш безучастен, наблюдавайки как изглежда столицата тази сутрин.

А вие как стигнахте до работа тази сутрин?

Отговорите за софиянци са два днес:
а/ Много трудно - повече от 2 часа чакане в задръствания (в случай, че се разминахме от инцидент на пътя заради затрупаните и заледени столични булеварди);
б/ Не стигнах - опитах се, но след повече от 3 часа висене сред камари от коли и сняг, се отказах и се върнах да работя от вкъщи днес.

Обстановката в столицата беше критична. Столичният кмет - в отпуск. Няма кой да поеме отговорност, защото типично по български всеки прехвърля вината на другарчето.
Чухме две версии - че машините работели от 4 ч. тази нощ, което е или тотално лъжа, или са стояли включени докато не натрупа и не се разтопи снега, за по-лесно. Защото тази сутрин със сигурност машина не беше минавала.
Другото, което се изписа е, че машините не знаят кога точно е трябвало да тръгнат... Чакайте малко, нали са работели от 4 ч.?! Тук има някакво недоразумение... След като версия номер 1 видимо не успя да се котира и бе опровергана по няколко параграфа, не можа да се измисли друго правдоподобно оправдание.

В крайна сметка важното е, че "движението се осъществява при зимни условия". Вероятно, когато е измислен този термин са имали предвид да подготвим ски, кънки и всякакви подобни пособия за придвижване из града. Явно е време и аз да се сдобия с един чифт!

Няма коментари:

Публикуване на коментар