21 юни, 2009

Татуирани скорпиони на плажа


Като че ли доскоро все още имаше места, които бяха непокътнати от зловонното ухание на мутрафонската напаст. Но като всяка "напаст божия" и тази успя да разпростре отровните си пипалца и на най-девствените кътчета в България. Нагледах се на скорпиони по широките гърбове на татуирани типове, надушили поредното яко местенце на морето.
Този път дестинацията е Смокиня - доскоро известен като един от най-хубавите къмпинги на Черноморието ни, а допреди това даже и със слава на нудиски плаж, радващ се на пълна дивотия. Дивотията като характеристика на този плаж е останала далече в миналото, даже си е доста култивирано вече - в средата на юни вече функционираха 3 нощни бара и няколко дневни заведения за хрантутене на плажа.
Но и най-свежото местенце, с приятна музичка, неангажираща и далеч от ритъма тупца-тупца, на който обикновено се поклащат еднообразно надрусани мутрески облечени или съблечени в бяло в някой изцяло бял бар на плажа. Защото тия места, дето са "куул" рано или късно бидат налазвани и тотално унищожавани от криворазбраната консумация. Дойдат ли, те консумират всичко - алкохола, атмосферата, пясъка, въздуха, морето - всичко става тяхно и ти се чувстваш излишен дори в собствения си дом.
И тук вече скорпионите са плъзнали по плажа. Палатки рядко ще видиш, че е забранено от Европейския съюз, както казват... Или забранено от тези, които скоро ще засипят смокинените дюни с бетон и гредоред. Да не забравяме, че тук все още има гледка към морето първа линия. Но да запомним датата - 21 юни 2009 - сигурно след време ще си спомняме с носталгия този ден, в който все още имаше дръвчета на плажа, а не бетонени колони или нещо повече...

Няма коментари:

Публикуване на коментар