07 юли, 2009

Хановете в началото

Не е истина животът как може да те изненада! То е вярно, че наистина във всеки един момент може да се случи нещо съвсем малко вероятно и съвсем неочаквано... ама си е друго, когато те сполети на практика.

И именно днес ми се припомни, че май наистина няма нищо случайно, или просто случайностите не са никакви случайности. Знам ли... Една доста стара статийка (не мога да откртия коя година е писана, но имам подозрения, че е 2005-та) ме върна буквално в 12ти клас и месеците след него, като изкочи най-неочаквано! Тогава имах удоволствието да пиша по някой друг материал за една онлайн медиа и тази статия беше едно интервю. Обаче, това интервю си имаше история.

Всичко започна в далечната вече 2004-та, когато тръгна с пълна сила първата българска онлайн игра в България - Булфлийт (Bulfleet). Тогава си я цъках с огромно удоволствие, а и създателите й ми бяха приятели. Исках да помагам с каквото мога - всичко българско и създадено от млади хора още оттогава си ми е на сърцето. Та въпросната статийка, под формата на интервю беше един мой скромен принос за идеята.

Днес я намирам с голяма радост. Радост, защото 5 години по-късно съвсем случайно станах отново част от тази идея. Но идеята е станала цяло течение - а Хановете, които тогава са били само проект, днес са една от най-известните игри в световен мащаб. Играта се играе на повече от 22 езика, а култури и народи се преплитат и играят заедно под името... Хановете. :-)

Можете да видите интервюто с Христо Тенчев - човекът, който създаде и Булфлийт, и Хановете и продължава да създава изключителни заглавия в Online Gaming Entertainment-a.

Няма коментари:

Публикуване на коментар